DGS Hazırlık Eğitimleri
Dikey Geçiş Sınavı (DGS), meslek yüksek okulları ile açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerin dört yıllık lisans programlarına dikey geçiş yapmaları ile ilgili olan sınavdır.
Kimler Başvurabilir?
Yükseköğretim programlarına dikey geçiş için başvuracak adaylarda, meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olmuş olma şartı aranır. O yıl son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olan adaylar da başvurabilir.
Meslek yüksekokulu son sınıf öğrencileri ve mezunları, kendi alanlarındaki özel yetenek sınavı veya merkezî sistemle öğrenci alan lisans programlarına dikey geçiş yapmak istiyorlarsa DGS’ye girmek zorundadırlar.
Dört yıllık üniversite okuyan ve 2. yılını tamamlayarak 2 yıllık diploma alanlar DGS’ye başvuramazlar.
Sınav İçeriği
Sınav süresi 140 dakika olup, 60 sayısal ve 60 sözel bölümden oluşan 120 soruluk bir yetenek testi uygulanır. İçeriği açısından bir mantık ve yetenek ölçme sınavı olan DGS’nin bu yönüyle ALES ile benzerlik gösterdiğini söyleyebiliriz.
Ders Programı
Konusunda tecrübeli öğretmen kadrosu ile Matematik ve Türkçe dersleri ile yardımcı etütler, genel tekrar ve soru çözümleri ile sizi sınava en iyi şekilde hazırlıyoruz..
Ders Saatleri
CUMARTESİ-PAZAR : 09.00 – 13.10
Yerleştirme İşlemleri
Adayları yerleştirme işlemleri bilgisayar ortamında, DGS puanları ve tercihleriyle yüksek öğretim programlarının kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak yapılır. Adayların aynı programı tercih etmiş ve puanlarının da eşit olması durumunda standart puanı yüksek olana, eşitliğin devam etmesi durumunda da ÖBP’si yüksek olana öncelik verilir.